Hierontapallo itsehoitoon

Nimensä mukaisesti hierontapallolla haetaan samaa vaikutusta kuin hieronnalla. Pallon avulla haetaan kipukohta tai kireä lihas ja aiheutetaan alueelle painetta kunnes kireys antaa periksi. Nystyräinen pinta sekä estää palloa liukumasta alustalla että vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa. Lihasten käsittely hierontapallolla auttaa lihasta myös palautumaan harjoituksen jälkeen.

Palloja on kahta eri kovuutta, molempien pallojen halkaisija on 8 cm. Hinta on 7 € suoraan hierontapisteeltä ostettuna.

 

Pallojen ominaisuudet

Vihreä pallo on kova; pallolla voidaan käsitellä kireitä lihaksia ja kipeitä triggerpisteitä. Pallo toimii hyvin vaatteenkin läpi. Erinomainen myös jalkapohjien hierontaan vaikkapa televisiota katsellessa tai työpisteellä istuessa.

Punainen pallo on pehmeämpi ja sopii hyvin lihasten pinnalliseen hierontaan ja kevyempään rullaukseen sekä arempien alueiden, kuten kallonpohjan ja niskan käsittelyyn.

Hierontapallon käyttö

Hierontapallolla saa tarkemman painevaikutuksen syvemmälle, kuin esimerkiksi rullaa käytettäessä. Periaatteet ovat kumminkin samat: käsiteltävälle alueelle voidaan tehdä pitkittäistä tai poikittaista rullausta, pyörivää hankaavaa käsittelyä sekä painavaa tekniikkaa suoraan kipualueille. Tärkeintä on kumminkin kuunnella omaa kehoa. Käsittely ei saa olla liian voimakasta, vaan käsiteltävä lihas on pystyttävä pitämään rentona. Myöskään fascioiden liian voimakas käsittely ei ole pidemmän päälle hyväksi, myös tässä on oman kehon kuunteleminen ja rentous tärkeää.

Lihaksia ei kannata myöskään käsitellä liian usein hierontapallolla, kuten ei rullallakaan. Kerta tai kaksi viikossa riittää, kevyttä käsittelyä voi tietysti tehdä useamminkin.

Lisää vinkkejä pallojen käyttöön löytyy vaikkapa YouTubesta tai suoraan hierojaltasi.