Hierontaan saapuminen

Voit saapua halutessasi hierontaan jo hyvissä ajoin. Mikäli ulko-ovi on auki, voit tulla suoraan sisään odottamaan vuoroasi odotusaulaan. Jätä kenkäsi tuulikaappiin, takin ja muut arvoesineet voit ottaa mukaasi hierontahuoneeseen. Jos ovi on lukossa, soita ovikelloa niin tulen avaamaan. Odotusaulassa on hieman lukemista sekä vettä nautittavaksi. Myös WC on käytettävissä.

Ensimmäisellä hierontakerralla täytät asiakastietolomakkeen, jossa kysytään kirjausvelvollisuuden vuoksi pakolliset tiedot sekä hierontaan vaikuttavia tietoja, kuten terveystietoja. Henkilötiedoissa kysytään mm. koko henkilötunnus johtuen siitä, että koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattihenkilö, jota koskee Sosiaali- ja terveysministeriön asetus potilasasiakirjoista (298/2009, 10 §) ja siihen liittyvät kirjausvelvollisuudet. Kaikki tietojen antaminen on luottamuksellista eikä tietoja luovuteta eteenpäin. Löydät asiakastietolomakkeita myös odotusaulasta ja suosittelen täyttämään lomakkeen ennen hierontaa, mikäli tulet hyvissä ajoin. Näin hieronta-aika säästyy itse hierontaan. Ensimmäiseen hierontakertaan voi kuulua myös lyhyt tutkimus, jossa testaan esimerkiksi raajojen liikeratoja, lihaskireyksiä sekä kipua eri liikkeissä.

Hieronta

Itse hierontatapahtumassa hierottava alue riisutaan yleensä paljaaksi. Pue päällesi lyhyet alushousut, mikäli tulet jalkojen hierontaan. Naisille suosittelen helposti avattavia rintaliivejä, jotka saa auki hierontapöydällä, mikäli et halua riisua liivejä kokonaan pois. Peittelen sinut lämpimästi pyyhkeillä alueilta, joita ei sillä hetkellä hierota. Myös hieronta vaatteiden läpi on mahdollista, mutta ei aina yhtä tehokasta kuin suoraan paljaalle iholle tehtävä hieronta.

Itse hieronnan aikana keskinäinen kommunikointimme on tärkeää. Kerro rohkeasti aina hieronnan aikana missä on kipeitä kohtia ja tuntuuko hieronta kyseisellä alueella liian kevyelle tai voimakkaalle. Yksilöllinen vaihtelu esimerkiksi kivunsiedossa on todella suurta. Hieronta saa tuntua hieman ongelma-alueilla, mutta ei saa tuntua liian kivuliaalle. Hierottavan alueen ja mielen on pysyttävä rentona käsittelyn ajan, jotta hieronta tehoaa parhaiten.

Hieronnassa käytän herkkäihoisille sopivaa hierontarasvaa tai hierontaöljyä. Halutessasi voit tuoda myös oman hierontaöljyn mukanasi.

Hieronnan lopuksi pukeudut ja kerron sinulle lyhyesti löytämistäni ongelma-alueista. Tarpeen mukaan opastan ongelmiin sopivia venytyksiä, jumppaohjeita tai käsittelyjä kotona tehtäväksi.

Hieronnan jälkeen

Maksu suoritetaan hieronnan päätyttyä. Maksutapoina käyvät pankkikortti, luottokortti, käteinen, MobilePay, Smartum Hierontaetu, ePassi Hyvinvointi, Eazybreak sekä lahjakortti. Mikäli sinulla on lahjakortti, ota se mukaan ensimmäiselle käyntikerralle.

Hieronan jälkeen päivä on hyvä rauhoittaa rankalta fyysiseltä kuormitukselta. Ainakaan hierottua aluetta ei ole hyvä rasittaa voimakkaasti. Kevyt aerobinen liikunta on sen sijaan jopa suositeltavaa. Myös saunominen on sallittua. Hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja sitä kautta poistaa vettä elimistöstä, joten nauti runsaasti nestettä hieronnan jälkeen.